onsdag 31. august 2016

Kyllingsalat med bacon, eple og hasselnøtter


En kyllingrest, grillet eller stekt er grunnlaget for denne fantastisk nydelige salaten, sammen med sprøstekt bacon, litt eple og noen få andre ingredienser blir dette et smørbrød ingen kan motstå.

DU TRENGER:

1-2 stekte kyllingfileter eller tilsvarende med kyllingrester
Ca. 50 gr hasselnøtter
1 eple, helst rødt i små biter
1 bit bacon i små biter eller 6 - 8 skiver
 
DRESSING:
 
1 dl majones
Ca. 2 dl lett creme fraiche
                                                             1 ts dijon sennep
1 ta karri
Ca. 1 ts honning
Litt pepper
Noen dråper presset sitron


Stek kyllingfiletene og del de i små biter. Rist hasselnøtter på varm stekepanne til det begynner å lukte godt, Så legger du hasselnøttene på et kjøkkenhåndkle og gnir de godt slik at skallet detter av. Grovhakk nøttene. Stek bacon, legg det på kjøkkenpapir slik at det får renne av. Bruker du bacon i skiver, knekker du de i små biter når det er ferdigstekt og avkjølt. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen, og smak til med sennep, honning, pepper og presset sitron. Bland inn grovhakkede nøtter, kyllingbiter, eplebiter og bacon. Bland godt og la salaten stå kaldt til den skal brukes.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar