fredag 12. august 2016

Varm salat med chorizo, bønner og helsprøe frittes


Prøv å bytt ut pizza eller taco med denne varme salaten til neste fredagskos. Du vil ikke bli skuffet, dette er utrolig godt, og kan nytes foran TV-en. Salaten er litt spansk inspirert med smak av chili og med chorizopølse, potetene er helt sprøe og har fått litt ekstra krydder på seg. Jeg har brukt hjemmelagde kjøttboller, men det går greit med Peppes  kjøttbolle av de som brukes på pizza. Vil du lage kjøttboller selv finner du en grei oppskrift her
Du kan bytte ut de store hvite bønnene med kikerter eller andre bønner, men synes disse store hvite bønnene  passer godt.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Kjøttboller (så mange du vil ha)
1 boks store hvite bønner
1/2 avocado
6-8 små tomater delt i to
Ca. 80 gr chorizopølser i tynne skiver
1 grovhakket løk
2 fedd hakket hvitløk
1 ss pinjekjerner
2 ss valnøtter i store biter
1/4 ts chilipulver
1/4 ts malt koriander
Grovmalt pepper
2 ts cherryeddik
Persille
Olivenolje
POTETER:
3-4 store poteter
1 ts paprikapulver
1/2 ts spisskummen
Salt
2-3 ss olivenolje


Begynn med å skrelle og vakse potetene, tørk de godt med kjøkkenpapir og del de i staver eller båter. Ha olje og krydder i en skål/bolle, bland godt og vend inn de delte potetene. Snu og vend på potetene slik at de får krydder og olje på alle sidene. Legg potetbåtene på en bakepapirkledd stekeplate og sett de i ovnen på 200 grader. La potetene steke i 10 minutter, ta de ut og la de stå i ti minutter, sett de i ovnen i gjen og gjenta dette en gang til. Siste gang de settes i ovnen skal de stå ca. 15 minutter . Nå får du helt knasende sprø potetbåter.  Rist pinjekjerner og store biter av valnøtter i en varm stekepanne til de begynner å bli gylne, hell de over i en skål og sett de til sides. Ha olivenolje på stekepannen og la det bli varmt, legg i løk og hvitløk og stek til løken blir blank. Ha over krydder og stek videre et par minutter før du blander inn skiver av chorizo. Når chorizoskivene er gjennomvarme, skrur du ned varmen på ovnen og tilsetter kjøttbollene. La dette surre over svak varme gjerne med lokk på stekepannen, til kjøttbollene er gjennomvarme. Skyll bønnene godt i kaldt vann og bland de sammen med det andre på stekepannen. Tilslutt blander du inn de små tomatene, pinjekjerner og valnøtter. Drypp over sherryeddik, legg salaten på et fat og topp med biter av avocado og finklippet persille. Kos deg med denne utrolig gode salaten sammen med de sprø potetbåtene og gjerne en dipp/dressing.


DIPP/DRESSING:
1 1/2 dl Dømmelett eller lett creme fraiche
1 stor ss mango chutney eller plommechutney
1 ss finhakket valnøtter


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar