lørdag 20. august 2016

Hasselnøtt kjeks


Sprø kjeks som er litt seige inni, god til kaffen, til iskrem og aldeles nydelig istedet for kjekssmuler hvis du skal lage tilslørte bondepiker eller den klassiske trifli. Det blir 16 - 18 kjeks av denne porsjonen.

DU TRENGER:

50 gr hasselnøtter
120 gr sukker
1 eggehvite av et stort egg


Sett ovnen på 170 grader. Ha hasselnøtter og sukker i en blender eller en foodprosessor og kjør til alt er som mel. La maskinen gå mens du tilsetter eggehviten litt etter litt og lar den gå til innholdet ser ut som havregrøt. Legg bakepapir på en stekeplate og bruk en liten skje til å sette små pletter på platen. La det være god avstand for de skal flyte utover. Stek kjeksene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøles på platen og oppbevares på glass eller i tett boks.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar