mandag 15. august 2016

Avocadosuppe med reker og dillcrostini


En mild og kremet suppe, nydelig på smak, kan serveres både varm og kald. Suppen passer som en lunsjrett med crostini til, men passer også veldig godt som forrett med små sprø toast eller grissini.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

1 1/2 dl kremfløte
2 spisemodne avocado
1-2 ss presset sitron
9 dl vann
2 kyllinbuljongterninger
Liten klype chilipulver
Salt - pepper
Ca. 1/2 kg reker med skall
Dill


Ha vann og buljongterninger i en kasserolle og kok opp. Pisk kremfløten til krem. Del avocadoene i to, fjern stenene og ta ut avocadokjøttet. Bland sitronsaft og avocado og kjør det helt glatt med en stavmikser. Bland den piskede kremfløten sammen med avocadoen, ta kasserollen av varmen og pisk avocadoblandingen ned i kasserollen med vann/terning. Varm forsiktig opp til kokepunktet. Smak til med salt, pepper og litt chilipuler. Rens rekene, og legg noen reker i suppen ved servering.


CROSTINI MED DILL OG OST:

4-6 skiver hvitt brød
2 1/2 dl revet ost
Ca. 1 dl finklippet dill
Litt pepper

Skjær tynne skiver av det hvite brødet. Bland sammen revet ost, dill og litt grovmalt pepper, og fordel osteblandingen på skivene. Legg skivene på et stekebrett og sett de i stekeovnen på 230 grader til osten har smeltet. Del skivene i to eller tre deler som serveres varme til suppen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar