onsdag 3. august 2016

Asparges, spekeskinke og posjert egg på landbrød


Det er jammen ikke mye som kan måle seg med fersk asparges, disse her var ganske tynne, så det holdt med en rask tur på stekepannen sammen med litt god olje. I dag ble disse nydelige aspargesstilkene spist til lunsj sammen med sprøstekt spekeskinke og posjert egg. Veldig enkelt - men du verden så godt.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 skiver godt hjemmebakt brød
1 bunt asparges
4 skiver spekeskinke
2 egg
Tomater
Litt olje


Stek spekeskinken sprø på middels varm stekepanne med litt olje og legg den tilside på et kjøkkenpapir. Knekk av nederste delen på aspargesene, ha litt mere olje på stekepannen og la aspargesen surre i et par minutter. Når du skal posjere egg er det en fordel å bruke egg direkte fra kjøleskapet. Kok opp en kasserolle med vann og tilsett 1 liten ss eddik. Knekk eggene i hver sin  kaffekopp. Bruk en sleiv og rør rundt i kasserollen slik at det blir en skikkelig virvel i vannet, senk koppen med egget ned i vannet og hell ut egget slik at det liksom blir med i virvelen, da vil hviten samle seg rundt plommen, gjør det samme med neste egg, er du usikker og ikke har posjert egg før, er det lurt å gjøre ferdig ett egg av gangen. Slå ned varmen på platen slik at eggene ikke fosskoker, det skal bare så vidt koke. Koketiden er ca. 3 minutter.
Legg asparges og skinke på en god brødskive og topp med egget. Stikket lite hull på egget slik at plommen begynner å renne ut ved servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar