mandag 22. august 2016

Ovnsbakt laks med rødbetkompott


Denne kombinasjonen med laks og rødbeter har jeg ikke prøvd før, og jeg må innrømme at jeg var litt spent og ørlite skeptisk. Nå vet jeg at den skepsisen var helt bortkastet, rubbel og bit av laks og kompott ble spist, alle var mette og godt fornøyd, med andre ord et riktig så godt laksemåltid.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca 600 - 700 gr laksefileter uten skinn og bein

TOPPING :
1 ss finklippet gressløk
3-4 ss god olivenolje
1 ss finhakket kapers
Ca, 1/2 ss finhakket chili
1 ss finrevet fersk ingefær
1 ss frisk timian
1 ss presset sitron
Litt finrevet sitronskall
1 ts salt
Klippet gressløk og persille til pynt

RØDBETKOMPOTT:
2 kokte rødbeter
3 - 4 sjalottløk
Grovmalt pepper
Noen dråper presset sitron
Smør/olje til steking


Begynn med å koke rødbetene. Rør sammen alle ingrediensene til toppingen. Ha litt olivenolje i bunnen på et ildfast fat, legg i laksefiletene og fordel toppingen på filetene. Sett formen i stekeovnen på 200 grader og bak laksen i ca 8 - 10 minutter. Pass på at laksen ikke baker for lenge, da kan den lett bli tørr. Skrell de kokte rødbetene, del de i tynne båter og surr de sammen med finhakket sjalottløk i smør/olje til løken er gylden og rødbetene begynner å få farge. Dryss over litt pepper og noen dråper med presset sitron. Legg rødbetkompott på tallerkenen med laksen over. Pynt med klippet persille og gressløk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar