mandag 8. august 2016

Landbrød med rug og solsikkekjerner


Å bake brød er en god investering, ikke bare sparer du penger, men du vet hva du spiser, her er ingen kunstig tilsetning for holdbarhet og her er ikke såkanlt "farget mel". Når du først har begynt å bake brød selv kjenner du forskjellen på hjembakt og kjøpebrød, og det går raskt. Av denne oppskriften her blir det to runde landbrød.


DU TRENGER:

6 dl lunkent vann
50 gr gjær
1 ts salt
2-3 ss god olje
350 gr fin sammalt rug
200 gr grov sammalt rug
350 gr hvetemel
2 dl solsikkekjerner


Rør ut gjæren i det lunkne vannet og tilsett salt og melet litt etter litt mens kjøkkenmaskinen går på sakte hastighet. tilsett mere mel eller lunkent vann slik at du ser at deigen er passe fast. Tilsett solsikkefrø til slutt og ringle i oljen langs kantene på deigen. La maskinen gå med middels hastighet i ca 5 -6 minutter. Dekk til deigen med plast og sett den på et lunt sted for heving i bortimot 1 time. Ta deigen ned på bakebordet, kna deigen godt og del den i to. Form to runde brød som legges på bakepapirkledd stekeplate. Bruk en skarp kniv og lag noen snitt på skrå oppå hvert brød og sett de til etterheving i ca 30 - 40 minutter. Pensle med melk eller vann og strø med grov rug. Stek brødene ved 200 grader i ca. 45 - 50 minutter. Brødene avkjøles på rist og er kjempefine å fryse.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar