Vi spiste denne salaten til ovnsbakt torsk i dag, det smakte aldeles nydelig, men denne smaksrike salaten kan utmerket godt spises som en egen rett sammen med et godt brød. Jeg har brukt småtomater delt i fire, men det går godt med vanlige tomater delt i biter, har du ikke aspargesbønner, kan du bruke vårløk eller asparges. Oppskriften er til to personer som tilbehør til middag, men skal den spises som egen rett må du øke mengden noe.
DU TRENGER:
Ca. 70 gr chorizo i biter
2-3 små sjalottløk i tynne skiver
1 fedd finhakket hvitløk
Liten neve aspargesbønner delt i to
1 ts sherryeddik eller vineddik
Olivenolje
8 - 10 småtomater eller tilsvarende med andre tomater
Salt - pepper
Persille
Basilikum
Ringle over olivenolje
Ha litt olivenolje på stekepannen og tilsett chorizobitene, bruk middels varme slik at de ikke blir for hardtstekt. Etter et par minutter tilsetter du sjalottløk, hvitløk og aspargesbønner. Senk varmen, og la dette stå å surre på stekepannen til bønner og løk er myk. Imens dette står og koser seg på stekepannen, deler du tomatene og har de i en salatbolle/skål, sammen med finklippet persille og litt finhakket basilikum, salt og pepper. Ringle over litt god olje, og vend rundt på salaten. Rør rundt på innholdet i stekepannen og tilsett sherryeddiken, rør rundt og øs innholdet fra stekepannen over tomaten i salatbollen, bruk også litt av det gode fettet. Vend rundt på salaten og server straks mens den er lun.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar