fredag 19. august 2016

Smuldrepai med bær


Smuldrepai med bær er noe av det beste som finnes, særlig når lokket er knasende sprøtt og ikke for søtt. Iskrem eller tykk iskald vaniljesaus smaker så utrolig godt til en slik pai, men i dag har jeg laget en krem av kesam og creme fraiche smakt til med myntesukker, det smakte helt supert.


DU TRENGER TIL 5-6 PERSONER:

Ca. 4-5 dl blåbær og bringebær (eller en annen bærtype)
1 ss potetmel
1 ss sukker
 
SMULDREDEIG:
 
3 dl hvetemel
1 1/2 dl havregryn
1/2 - 3/4  dl sukker
Noen saltkorn
140 gr mykt smør

Bruk en paiform som er ca. 25 cm. i diameter. Bland sammen blåbær, bringebær, potetmel og 1 ss sukker og fordel blandingen i bunnen av paiformen. Kna sammen hvetemel, havregryn, sukker, salt og mykt smør med rene hender, det blir en smulete deig som smuldres over bærene i formen. Stek paien ved 200 grader i ca. 25 - 30 minutter. Ta paien ut av stekeovnen og avkjøl den litt før den serveres.


DESSERTKREM:

2 -3 dl. kesam
2- 3 dl creme fraiche
Myntesukker (Oppskrift på myntesukker finner du her)
(eller sukker og litt vaniljesukker)

Rør sammen kesam og creme fraiche, smak til med myntesukker. Settes i kjøleskapet slik at den blir kald før den serveres.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar