tirsdag 16. august 2016

Lefseruller med skinke, avocado ost og chutney


Dette her ble faktisk veldig godt, uventet besøk eller bare lyst på noe godt til et glass øl eller et glass vin. Det skal ikke så mye til - mest fantasi vil jeg si. Kluet er å ha en pakke grove tortillalefsser i skuffen, eller noen du har bakt selv - potetlomper er heller ikke så dumt. Det meste av det jeg har brukt som fyll her er ting du vanligvis har i kjøleskapet. Har du ikke avocado, så bruk smøreost og urter, har du ikke skinke så bruk spekepølse eller salami. I stedet for reddiker kan du bruke eple eller agurk, istedet for chutney kan du bruke pesto eller rømme smakt til med chilisaus.


DU TRENGER:

Noen tortillalefser eller potetlomper
1 liten pose ruccolasalat
1 avocado (spisemoden)
Noen dråper presset sitron
Grov pepper
Noen skiver kokt skinke eller grillskinke
Noen skiver ost gjerne en med litt smak
Mangochutney
Finhakket reddiker
Soltørkede tomater


Mos avocado med en gaffel og smak til med presset sitron og peppet. Smør avocadomosen på lefsene og dryss over ruccola. Legg på skinke, smør på chutney og legg over ost. Strø på finhakket reddiker eller soltørkede tomater. Rull sammen og del i biter. Smaker godt som ventemat, til et glass vin hvis du får stikk-innom-gjester eller når du får lyst på noe godt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar