mandag 1. august 2016

Grønnsakssuppe med sprø grønnsaker


En ting er sikkert, grønnsakssuppe behøver ikke være av det kjedelige slaget, dette er en smaksrik suppe full av vitaminer og mineraler og med knasende sprøtt garnityr - alt annet enn kjedelig.



DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

7-8 dl kylling eller grønnsakskraft
1/2 blomkål i små buketter
1/2 liten finhakket løk
1 - 2 gulrøtter i små biter
3 - 4 vårløk (eller så mange du vil)  i ringer 
2 små stilker stangselleri i tynne ringer
1 persillerot i små biter (kan sløyfes)
1 eggeplomme
1 dl kremfløte
1-2 ss presset sitron
Salt - pepper
Liten klype kajennepepper (mere hvis du vil ha suppen litt "hot")
GARNITYR: Finstrimlet gulrot, sukkererter, finklippet persille eller gressløk


Rens og del opp alle grønnsakene. Ha kylling/grønnsakskraft i en kasserolle og kok opp, legg i de grønnsakene som trenger lengst kok som: gulrøtter, persillerot, stangselleri og løk. Når dette har fått småkokt i noen minutter tilsetter du vårløk, og etter det blomkål i små buketter. Pass på at grønnsakene ikke blir overkokt, det kan godt være litt tyggemotstand.
Visp sammen eggeplomme, kremfløte, sitronsaft og kajennepepper, ta kasserollen med suppe av kokeplaten og rør eggeblandingen inn i suppen. Smak til med salt og pepper. Varm opp suppen, men den må ikke koke etter at du har tilsatt eggeplommen. Suppen serveres varm med strimlet gulrot, sprø sukkererter og finklippet persille eller gressløk. Godt brød og smør serveres som tilbehør.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar