lørdag 30. juli 2016

Brownies med Daimsjokolade


Av og til er det skikkelig godt med brownies, disse godbitene som er seige i midten, smaker supert til en kopp kaffe, men er også utrolig godt som dessert sammen med friske eller rørte bær. Jeg har bakt brownies med Daim-sjokolade i dag som ble spist som dessert sammen med jordbær og rørte bringebær. Denne oppskriften er til en langpanne på ca. 30x40 cm.

DU TRENGER:

150 gr smør
225 gr mørk sjokolade
Knapt 3 dl sukker
3 dl hvetemel
4 egg
1 1/2 ts vaniljesukker
3/4 dl kakao
2 - 3 stk. finhakket Daim


Finhakk Daimsjokoladen. Smelt smøret og tilsett sjokoladebiter i det varme smøret, ha blandingen i en kjøkkenmaskin og pisk inn sukkeret. Tilsett eggene, ett av gangen og rør hele tiden. Bland sammen hvetemel, vaniljesukker og kakao og sikte det i deigen, rør med en sleiv eller slikkepott. Tilslutt tilsetter du den hakkede Daimsjokoladen. Ha deigen i en bakepapirkledd form og stek ved 170 grader i ca. 25 - 30 minutter. Kjenn med en kakepinne, det skal henge litt kakerøre igjen på kakepinnen når kaken er ferdig. Avkjøl kaken i formen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar