torsdag 21. juli 2016

Varm salat med rødløk, fennikel og aspargesbønner


I dag var det denne varme nydelige salaten som var utgangspunktet for middagen vår, den smakte utrolig godt og egentlig var det helt unødvendig å ha noe kjøtt eller fisk i tillegg, men noen smakfulle pølsebiter varmet på stekepannen ble det alikevel.

DU TRENGER:

1 stor rødløk i båter
1 fennikel i ringer
2 sjalottløk i tynne ringer
1 fedd finhakket hvitløk
Liten bunt tynne aspargesbønner
3 vårløk i biter
5-6 småtomater delt i to
3-4 reddiker i skiver
Pepper
Timian 
1 ss vineddik
1 ss hvit balsamicoeddik 
God olje
 Persilledryss


Rens og del opp rødløk, hvitløk, sjalottløk og del fennikel i ringer. Ha litt olje på stekepannen og la løk og fennikel surre på middels varme sammen med en kvist timian eller bruk litt tørket timian. La grønnsakene surre til de begynner å bli myke, så tilsetter du vårløk og aspargesbønner. Vend rundt på grønnsakene og ikke bruk så sterk varme at de blir brune. Hell over vineddik og balsamicoeddik, har du ikke hvit balsamico kan du bruke den vanlige brune. Rør rundt og hell grønnsakene over i en ildfast form og sett formen i stekeovnen på 200 grader i 10 - 12 minutter. Rett før du skal ta ut formen legger du over tomatene. Ta ut formen, dryss over klippet persille og skiver av reddiker. Denne grønnsaksformen smaker godt slik som den er, den er god sammen med pølser, fiskekaker, koteletter og spekemat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar