Søk i denne bloggen

mandag 18. juli 2016

Soyamarinert laks med sesam


Jeg har stekt disse laksespydene på stekepannen i smør og god olje, men de kan likegodt stekes på grillen hvis det er grillvær der du bor. Laksen får en nydelig smak når den er marinert med soya og serveres med en god salat og ris, pasta eller poteter. Dette er mat barna elsker å spise. Soyasausen er såpass salt så ekstra salt på laksen trenger du ikke.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 400 gr laksefilet uten skinn og bein
4 trespyd
Smør/olje til steking
 1 ss sesamfrø
 
SOYAMARINADE:
 
3/4 dl soyasaus
Raspet skall av 1 lime
Klype sukker
Litt pepper


Legg trespydene i vann en times tid før de skal brukes. Tørk av laksen og del den i biter eller strimler. Rør sammen alle ingrediensene til marinaden og del marinaden i to deler, en del til å dyppe laksen i og en del som skal brukes som saus. Dypp laksen i den ene delen av marinaden og tre laksebitene på spydene. Stek spydene i smør/olje på stekepannen, eller stek de på grillen. Snu spydene ofte underveis i stekingen. Legg de ferdigstekte laksespydene på et fat og dryss over sesamfrø. Serveres med salat, ris, pasta eller poteter og resten av soyamarinaden som saus.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar