fredag 22. juli 2016

Krabbefest


Krabbe er kanskje aller best på høsten det er da det er mest mat i krabben, og det er da den er mest smakfull. Vi hadde "krabbefest" sist fredag - det stod ikke tilbake på hverken smak eller mengde krabbekjøtt, klørne var proppfulle og saftige, dette var ferske nykokte krabbeklør som ikke har vært innom noen frysedisk. Det er virkelig koselig å sitte rundt et bord og rense og spise krabber, det blir liksom en egen stemning, men husk det blir en del "rot" når du serverer krabbe, så ikke bruk den peneste duken din.

Til en krabbefest bør du beregne en krabbe pr. person pluss noen klør i tillegg, lag en smaksrik salat, med blandet grønn salat, reddiker, agurk, mango for å nevne noe og god hjemmebakt loff,  (oppskrift på nydelig loff finner du her ) majones, gjerne smakt til med litt sitron, og det er godt med en rømmedressing smakt til med karri.
Husk å sette frem skylleboller og legg gjerne en halv skive sitron i skyllevannet, rikelig med servietter, og noe godt i glasset, husk også noe drikke uten alkohol som alkoholfri vin, eplesider el.


Knus krabbeklørne litt på forhånd slik at det er lett å få ut maten, og la gjestene få en hummergaffel slik at rensingen går lett, og gjerne en nøtteknekker.
Ha en fin krabbefest.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar