mandag 11. juli 2016

Jordbær og rabarbrasyltetøy


Med dette syltetøyet kommer det barndommsminner frem, rabarbra grøt, rabarbra suppe og rabarbrasyltetøy var det vi fikk av godsaker sommerstid, rabarbra var det flust av i alle hager og den ble flittig brukt. Jeg var aldri så veldig begeistret for hverken grøt, suppe eller syltetøy, jeg var den gang som nå ikke så glad i det som var så veldig søtt, og søtt var det, det måtte mye sukker til slik at det ikke skulle bli så surt. Jeg har laget syltetøy med jordbær og rabarbra og har "spart" på sukkeret, alikevel er det søtt nok etter min smak, men bruk mere sukker hvis du synes det er for lite i oppskriften.


DU TRENGER:

500 gr rabarbra i små biter
500 gr jordbær
200 gr sukker
1 vaniljestang delt på langs
Litt presset sitron


Ha bær og rabarbra i en kasserolle sammen med sukker og vaniljestang som du deler i to på langs, skraper ut frøene og har både frø og stang sammen med bærene. Kok sakte opp og la syltetøyet småkoke i ca. 15 - 20 minutter til alt er mykt. Smak om du trenger mere sukker, og tilsetter du mere sukker lar du syltetøyet få et nytt oppkok til. Bruk en skje eller en liten øse og fjern det hvite skummet som danner seg på toppen av syltetøyet. Ta ut vaniljestangen og hell det varme syltetøyet på rene varme glass og sett lokkene på. Syltetøyet oppbevares kaldt, eller det aller enkleste er å putte syltetøyet i fryseren.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar