lørdag 2. juli 2016

Vaniljeiskrem med yoghurt


På slike fine varme dager som vi har for tiden er det godt med iskrem både til dessert og ellers. Kjøpeiskrem er både lettvint og godt, men jammen er det lettvint å lage nydelig iskrem selv - det foretrekker jeg - og da vet jeg hva iskremen inneholder og jeg kan spare på sukkeret. Denne iskremen blir kremaktig og uten isnåler. Jeg har brukt vaniljeyoghurt, du kan bruke en annen yoghurt for eks. bringebær eller ananas, du kan også sløyfe yoghurt og smake til med bær eller sjokolade.


DU TRENGER:
6 eggeplommer
70 - 100 gr sukker
3 1/2 - 4 dl kremfløte
2 små beger vaniljeyoghurt
1 ts vaniljesukker  


Pisk kremfløten stiv sammen med vaniljesukker. Pisk sukker og eggeplommer til det blir en lys og kremaktig eggedosis. Bland sammen eggedodisen og kremen og bland i yoghurten. Sett hele bollen med i fryseren. Etter ca. 35 - 45 minutter tar du frem bollen fra fryseren, nå har det begynt å stivne rundt kantene, så pisker godt sammen igjen til en jevn masse og sett bollen i fryseren til iskremen er ferdig frossen. La iskremen stå fremme noen minutter før du begynner å ta av den.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar