tirsdag 26. juli 2016

Scones med rosiner


Jammen ble det nystekte scones til søndagslunsj i dag, og med appelsinmarmelade og nyrørte bringebær - og siden det er ytterst sjelden jeg baker scones var det kjekt at disse ble riktig så gode.
Jeg hadde nesten glemt hvor lettvint det egentlig er å bake scones, så nå har vi noen i fryseren også til en senere anledning.


DU TRENGER TIL CA. 16 SCONES:

800 gr hvetemel
1 ts natron
1/2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss sukker (kan sløyfes)
1 stort egg
1 1/2 dl rosiner (kan sløyfes)
Ca. 4 dl melk


Bland alt det tørre i en bakebolle og lag en grop i midten. Pisk sammen egget og det meste av melken og hell det i melgropen. Bruk rene hender og elt sammen og bruk resten av melken hvis du ser at det blir for tørt. Du skal ha en fast, men litt klissete deig og ikke arbeid deigen mere enn høyst nødvendig. Ta deigen ned på melet bakebord og kna den lett til en rull som kjevles eller trykkes ut til ca. 2 1/2 cm tykkelse.


Bruk et pizzahjul eller en skarp kniv og del deigen opp i snipper.


Legg snippene over på en bakepapirkledd stekeplate.


Scones stekes ved 200 grader i ca. 15 minutter. Avkjøles på rist.
Scones smaker nydelig med marmelade av ulike typer og gjerne en rømmeklatt. Scones er fine å putte i fryseren, men er da best når de tines ved 150 grader i stekeovnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar