tirsdag 19. juli 2016

Blomkål med ostesaus, pancetta og reddiker


Med så fine og rimelige blomkål som det ligger i butikkhyllene nå, må vi finne frem den klassikeren fra 70 -80 årene, da var dette sommermat fremfor noe. Faktisk så er dette virkelig en god middag, og du får i deg om ikke 5 om dagen så langt på vei. Jeg hadde en pakke panchetta som jeg har brukt i dag, men vanlig bacon går fint. Noen vil ha poteter til, men selv synes jeg det er nok med masse blomkål. Du han bruke bare melk i sausen eller litt fløte hvis du har. Av ost smaker det veldig godt om du også bruker litt parmesan i tillegg til vanlig raspet ost.

 
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

1 middels stort blomkål
Klype salt til kokevannet
Ca. 150 gr pancetta eller bacon
4-5 reddiker
2 ss smør
2 ss hvetemel
Ca. 3 - 4 dl melk/fløte
Ca. 2 dl revet hvit ost
1 eggeplomme
Salt - pepper


Sprøstek bacon/pancetta og hold det varmt. smelt smøret til ostesausen i en kasserolle med slippbelegg. Tilsett melet når smøret har smeltet, og rør rundt slik at det blir uten klumper. Spe med melk/fløte litt etter litt og rør kraftig med en sleiv eller bruk en visp, mellom hver gang du sper, da unngår du klumper i sausen. La sausen koke over svak varme i 5 - 8 minutter. Tilsett osten, og rør rundt til den smelter. Ta kasserollen bort fra varmen og rør inn eggeplommen, da må sausen ikke koke mere. Smak til med salt og pepper. Kok blomkål i rikelig vann tilsatt litt salt til blomkålen er nesten kokt, den skal være litt fast når du slår av vannet. Legg blomkålen hel på et fat og hell over ostesausen. Dryss med bacon/pancetta og tynne reddikskiver.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar