onsdag 27. juli 2016

Rabarbrachutney


De fleste av oss har nok minner fra barndommen  da vi spiste mat av rabarbra gjennom hele sommeren, det var rabarbragrøt, suppe og syltetøy og var vi heldige fikk vi en kopp sukker som vi kunne dyppe rabarbrastilken i. Jeg har ikke vært så veldig glad i rabarbra i voksen alder, men jeg har oppdaget at det går greit å lage riktig god mat av rabarbra uten alt for mye sukker. I dag har jeg laget rabarbrachutney, det smaker utrolig godt til grillmat, godt å smaksette andre retter med som kyllinggryte, og det er godt til ost. Av denne porsjonen her blir det to små eller ett stort glass, så
lag gjerne dobbelt porsjon når du først er i gang, det går veldig greit å fryse rabarbrachutney.

DU TRENGER:

350 - 400 gr rabarbra i små biter
1 eple uten skall, delt i små biter
1 fedd finhakket hvitløk
Ca. 10 gr finrevet ingefær
1/2 finhakket rødløk
1 dl brunt sukker
1/4 dl hvitvinseddik
Klype salt
1/4 ts malt nellik
1/2 ts fennikelfrø
1/4 ts chiliflak


Rens og del opp alle ingrediensene og legg de i en kasserolle sammen med sukker, raspet ingefær, salt og eddik. Bruk en mortel og knus fennikelfrø og chiliflak og bland dette sammen med nellik før du rører det inn i resten av ingrediensne i gryten. Kok opp og la chutneyen småsurre i en times tid. Smak til om chutneyen er passe salt, søt eller om du skal tilsette mere eddik. Ha chutneyen på rene glass og sett den kaldt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar