torsdag 28. juli 2016

Kylling med rosmarin, potetbåter og parmesankrem


For meg er kyllinglårene den mest saftige og smakfulle delen på kyllingen, og krydret med rikelig av rosmarin og sitron er dette skikkelig velsmakende. Enkelt er det i allefall, for her er alt i en form - jeg elsker slik mat - det er nesten som om den lager seg selv.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 kyllinglår
Saft og skall av 1/2 sitron
God olivenolje (ca. 2 ss)
2 - 3 stilker frisk rosmarin
Salt - pepper
3 - 4 poteter


Sett ovnen på 200 grader. Vask og tørk kyllinglårene og legg de i en ildfast form som er så stor at det er plass til potetene også. Strø raspet sitronskall over kyllingen og hell over sitronsaften. Ringle over god olivenolje, strø på salt, pepper og rikelig med hakket rosmarin. Sett formen i stekeovnen og stek i ca. 20 minutter.  Skrell potetene og del de i båter. Ta ut formen med kylling og legg i potetene, ringle litt olje over og ha litt salt og pepper på potetene, sett formen tilbake i stekeovnen  og stek videre i ca. 20 minutter. Kjenn med en spiss kniv on potetene er ferdig.


PARMESANKREM:

1 fedd finhakket hvitløk
Ca. 1 dl finrevet parmean
1 1/2 dl lett creme fraiche
Litt finklippet gressløk eller persille
Pepper
Noen dråper presset sitron

Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med pepper og presset sitron.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar