fredag 29. juli 2016

Svinemedaljonger med ost surret i bacon


En god middag med masse smak, ganske grei å tilberede og når du først har laget medaljongene går alt nesten av seg selv. Som tilbehør passer det meste, som ris, poteter, salat, og en god saus som rødvinssaus (oppskrift finner du her), soppsaus (oppskrift finner du her ), eller en sennepssaus (oppskrift finner du her ).


DU TRENGER til 3-4 PERSONER:

1 svinefilet 600 - 800 gr 
Baconskiver, 2 lange skiver til hver medaljong
Noen skiver ost, gjerne en ost med kraftig smak 
Pepper
Smør til steking


Tørk av svinefileten med et kjøkkenpapir og bruk en spiss kniv til å rense bort slintrer og hinner. Skjær et snitt langs etter hele fileten, men ikke så dypt at du deler fileten, men slik at du kan brette den ut. Legg på osten og brett/rull sammen, bruk noen små tapaspinner  eller lignende til å feste rullen sammen. Du kan også surre tråd rundt slik at den holder sammen når du skal dele rullen opp i medaljonger. Bruk en skarp kniv og del opp i medaljonger ca. 3 cm tykk og pass på at de henger sammen, og dryss over litt pepper. Legg to lange skiver med bacon i kryss, legg en svinemedaljong på midten og brett over slik at det henger sammen og legg de med skjøten ned. Ha smør på stekepannen og stek medaljongene raskt i smøret slik at baconet blir pent brunt. Legg medaljongene over i en ildfast form og sett formen i stekeovnen på 200 grader i ca. 8 - 10 minutter. Beregn 2 medaljonger per person. Lag en god saus og en salat sammen med ovnsstekte grønnsaker, poteter, ris eller det som du synes passer best. Selv synes jeg ovnsstekte poteter og grønnsaker passer utrolig godt til svinemedaljonger.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar