onsdag 6. juli 2016

Timianpoteter med løk


En velsmakende og enkel potetrett med aldri så lite smak av timian, den er helt super til grillmat, kjempegod til biff og passer godt til alle andre kjøttretter. Vil du kan du bruke et annet krydder som rosmarin eller oregano, og du kan putte andre grønnsaker i formen som fennikel,sellerirot eller tomat.

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

500 - 600 gr poteter
2 løk
1/2 ts tørket timian eller bruk en kvast fersk
Smør/olje
Salt - pepper
1 1/2 dl kylling eller grønnsakskraft (terning og vann)


Skrell potet og løk og del de opp i skiver på ca. 1/2 cm tykkelse. La stekepannen bli godt varm, tilssett olje/smør og stek først potetskivene gyldenbrune på begge sider, så steker du løken gylden og myk Det er viktig at dette går raskt, potetene skal ikke bli gjennomstekt. Legg den stekte poteten og løken i et ildfast fat, strø på salt, pepper og timian. Vend lett rundt på innholdet slik at krydderet blander seg med resten av innholdet. Hell over kraft og sett formen i stekeovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar