fredag 15. juli 2016

Ost og tomatpai


Denne paien er laget på en veldig enkel måte, ingen avansert fyll eller forsteking, nei, kun en pakke butterdeig fra frysedisken i butikken, fyll som har rik smak, og det er svare enkelt med ost, tomat, løk og krydder.

DU TRENGER TIL TO SMÅ ELLER EN STOR PAI:

1 pakke frosen butterdeig (4 flak)
12 - 14 småtomater
2 rødløk i tynne ringer
1-2 fedd finhakket hvitløk
1 pakke brie, ca. 100 - 120 gr
Ca. 30 gr parmesan eller pecorino
6 - 8 asparges
Pepper
Provence krydder
Olje


Legg butterdeigplatene på et bakepapir på kjøkkenbenken til tining. Ha litt olivenolje på en stekepanne og la rødløkringer og hvitløk få surre til alt er mykt og blankt. Sett løken tilsides til avkjøling. Ha litt mel på bakebordet, legg to plater kant i kant og kjevle ut til en tynn leiv, eller bak ut alle fire platene til en stor pai. Legg den utkjevlede butterdeigen i en paiform, eller legg den rett på et bakepapirkledd stekebrett. Prikk bunnen med en gaffel  og strø over raspet parmesan, jeg brukte pecorino, da jeg synes den har en bedre smak. Legg på avkjølt løk og dekk med skiver av brie. Dryss over grovmalt pepper og legg på halve småtomater. Dryss med provencekrydder. Stek ved 200 grader i ca. 15 minutter. Legg på tynne asparges og stek videre i ca. 10 minutter.
Serveres med en grønn salat og en god dresssing. Ringle over litt god olivenolje ved servering.

EN GOD DRESSING LAGER DU AV:
1 1/2 dl Drømmelett, smakt til med presset sitron og dijonsennep


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar