Kylling er enkel og rask sommermat og utrolig godt. Kyllingen i dag er laget med sunne gode råvarer, med smaker som passer godt sammen og er litt fargerik, det gjør maten mere fristende.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
2 kyllingfileter (3 hvis de er små)
Salt pepper
Smør/olje
1 stor hard pære
1 stor søtpotet
Olivenolje
Flaksalt
OSTESAUS:
Ca. 80 gr blåmuggost
1 1/2 dl lett creme fraiche
Pepper
Litt presset sitron
Sett stekeovnen på 210 grader. Skrell og del søtpoteten i båter og del pæren i båter. Legg pære og søtpotetbåter på et bakepapirkledd stekebrett og ringle over ca. 2 ss olivenolje, strø på litt salt. Sett stekebrettet i stekeovnen og stek i ca. 12-15 minutter alt etter hvor tykke båter du har. Mos blåmuggost og creme fraiche sammen med en gaffel og smak til med pepper og noen dråper presset sitron. Strø salt og pepper på kyllingfiletene og stek de raskt i litt smør/olje på stekepannen, har du store fileter kan du dele de i to. Legg kyllingfiletene i en liten ildfast form og bre over halvparten av ostekremen, den andre halvparten serveres ved siden av kyllingen. Stek kyllingen i ca. 15 minutter. Ta ut kyllingen og sett inn stekebrettet med søtpotet og pære igjen, la det stå i 3-4 minutter før servering. Ved siden av denne kyllingretten er det godt med en salat og da trenger du:
1 hjertesalat eller tilsvarende med blandet salat
4 - 5 små tomater delt i to
1/2 mango delt ibiter eller 1 nektarin
1 avocado i biter
Ringle over presset lime og strø på litt pepper
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar