Kylling er enkel og rask sommermat og utrolig godt. Kyllingen i dag er laget med sunne gode råvarer, med smaker som passer godt sammen og er litt fargerik, det gjør maten mere fristende.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
2 kyllingfileter (3 hvis de er små)
Salt pepper
Smør/olje
1 stor hard pære
1 stor søtpotet
Olivenolje
Flaksalt
OSTESAUS:
Ca. 100 gr blåmuggost
1 1/2 dl lett creme fraiche
Pepper
Litt presset sitron
Sett stekeovnen på 220 grader. Skrell og del søtpoteten i båter og del pæren i båter. Legg pære og søtpotetbåter på et bakepapirkledd stekebrett og ringle over ca. 2 ss olivenolje, strø på litt salt. Sett stekebrettet i stekeovnen og stek i ca 15 - 20 minutter.
Mos blåmuggost og creme fraiche sammen med en gaffel og smak til med pepper og noen dråper presset sitron. Strø salt og pepper på kyllingfiletene og stek de taskt i litt smør/olje på stekepannen, har du store fileter kan du dele de i to. Legg kyllingfiletene i en liten ildfast form og bre over halvparten av ostekremen, den andre halvparten serveres ved siden av kyllingen. Stek kyllingen i ca. 15 minutter. Ta ut kyllingen og sett inn stekebrettet med søtpotet og pære igjen, la det stå i 3-4 minutter før servering. Ved siden av denne kyllingretten er det godt med en salat og da trenger du:
1 hjertesalat eller tilsvarende med blandet salat
4 - 5 små tomater delt i to
1/2 mango delt ibiter
1 avocado i biter
Ringle over presset lime og strø på litt pepper
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar