onsdag 10. august 2016

Rekesalat med røkelaks


Dette er minner og inspirasjon fra turen til Danmark tidligere i sommer, der blir denne salaten ofte servert til "morgenmad", eller til frokost, den ligner litt på vår vanlige rekesalat, men den er rikere på smak, og jeg synes den er mye bedre. Ofte er salaten laget med varmrøkt laks, men det var det lite av i heimen i dag, så da ble det reker og røkelaks.

DU TRENGER:

Ca. 100 - 150 gr rensede reker
Ca. 80 - 100 gr varmrøkt laks eller røkelaks
2 ss majones
2 ss Drømmelett eller lettrømme/lett creme fraiche
Ca. 2 ss klippet dill
Presset sitron
Pepper


Rens rekene og ta av noen ekstra fine til pynt. Kutt rekene i to, del opp laksen i små biter. Rør sammen majones og Drømmelett/creme fraiche og smak til med presset sitron og pepper. Bland inn reker, laks og finklippet dill. Pynt med noen fine reker og litt dill. Serveres til godt grovt hjemmebakt brød.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar