lørdag 6. august 2016

Clafoutis med nektariner og bringebær


Opprinnelig skal denne klassiske franske desserten lages med kirsebær, og det skulle helst være kirsebær med stenene i, for å få mest mulig smak. Desserten er enkel å tilberede, den lages av en slags pannekakerøre og du kan bruke alle slags bær eller frukt, det meste smaker nydelig. Desserten skal serveres lunken med melisdryss og gjerne med ekstra bær eller frukt i tillegg, og en litt syrlig krem av creme fraiche eller yoghurt.


DU TRENGER TIL CA. 6 PERSONER:

3 egg
130 gr sukker
50 gr hvetemel
3 dl melk
100 gr Mandelmel eller malte mandler
Liten klype salt
2-3 ss likør eller fruktsirup
300 gr nektariner uten skall
100 - 150 gr bringebær
PYNT:
Bær 
Melisdryss


Pisk eggene til de skummer, rør sammen sukker, mel, mandelmel og salt og rør det inn i de piskede eggene, så pisker du inn melk og likør. Skrell og del nektarinene i tynne båter eller små biter og legg de sammen med bringebærene i bunnen på et ildfast fat eller form. Hell over røren som er ganske tynn. Sett formen i stekeovnen på 200 grader i ca. 35 - 40 minutter til den er gylden. Legg over et bakepapir hvis du ser at desserten begynner å bli for mørk på toppen. Ta desserten ut av ovnen og la den avkjøle en del før den pyntes med bær og melisdryss.


Desserten serveres lunken med creme fraiche, yoghurt eller en blanding, smakt til med honning.
Selv synes jeg en blanding av Drømmelett og lett Creme fraiche med litt honning smaker aller best.
Av likør kan du bruke det du har, jeg brukte en plommelikør, men en rabarbra eller bringebærsirup kan brukes.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar