torsdag 25. august 2016

Brødsnipper i langpanne


Det er ikke så mye som dufter og smaker så godt og som vekker så mang gode minner som nybakt brød gjør. Så er du av dem som liker å bake brød, bør du bake disse snippene, det er et enkelt bakverk og det er fantastisk godt. Denne porsjonen rekker til langpannen i stekeovnen.

DU TRENGER:

 6 dl vann
50 gr gjær
50 gr smør
4 dl siktet rug
1/2 ts bakepulver
1 ts salt
1 egg
3 dl havregryn
Ca. 8 dl hvetemel 
3 ss flytende honning
1 dl solsikkefrø
1/2 dl linfrø


Kok opp ca. halvparten av vann. Ha havregryn og smør i en skål og hell det kokende vannet over, rør om til smøret smelter og hell på resten av vannet. Vent til det hele er fingervarmt og rør ut gjæren i væsken med vann, smør og havregryn. Bland sammen rugmel, salt og bakepulver i bakebollen og spe med smør/havregrynvæsken sammen med egg, honning og frø. La kjøkkenmaskinen gå for lav fart, og tilsett hvetemel litt etter litt til du har en passelig fast deig som slipper kanten på bakebollen. Legg plast over bakebollen og sett deigen til heving i ca. 40 - 50 minutter. Ta den ferdig hevede deigen ned på bakebordet, kna den lett og kjevle eller klapp den ut til den  passer til langpannen. Smør langpannen eller legg i bakepapir og legg i den utkjevlede deigen, bruk fingrene til å trykk deigen utover slik at den dekker bunnen i langpannen. Bruk et pizzahjul eller en kniv og del opp i snipper. Etterheves i ca. 30 minutter.
Stek snippene ved 210 grader i ca. 25 - 30 minutter. Avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar