Søk i denne bloggen

søndag 21. august 2016

Fennikel og reddiksalat


En god, knasende sprø salat som smaker utrolig godt til mange retter. Selv laget jeg salaten i dag til burgere, men har også servert denne salaten til stekt torsk, til svinekoteletter og til karbonader.

DU TRENGER til 4 personer:

1 stor fennikel i tynne skiver
120 - 150 gr reddiker
3 - 4 ss presset sitron
4 - 5 ss god olivenolje
1 ts dijon sennep
Salt og pepper
Dill

Rens fennikel, del den i to og kutt bort stilken som går i midten av fennikelen. Skjær fennikelen opp i tynne skiver, så tynne som du klarer å skjære, Vask reddikene og skjær bort stilkfeste og flekker. Del opp i tynne skiver. Bland fennikel og reddiker sammen i en salatbolle.
Lag dressingen ved å røre sammen sitron og sennep og spe med oljen litt etter litt mens du rører hele tiden. Smak til med salt og pepper. Ringle dressingen over salaten ved servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar