Gode små pannekaker med havremel, god til frokost, lunsj eller når du bare vil kose deg. Pannekakene kan lages med eller uten sukker, og du kan også bruke mere havremel og mindre hvetemel. Denne blandingen jeg har kommet frem til her, synes jeg er best. Røren blir ganske tykk, og da blir det litt tykke pannekaker, sper du ut røren slik at den blir tynnere, får du tynnere pannekaker. Selv synes jeg det siste er best, men det er en smakssak.
DU TRENGER:
3 egg
1 ss sukker (eller sukrin gold)
2 dl melk
4 - 5 ss kesam
1 ts bakepulver
130 gr hvetemel
100 gr havremel
1 ts kanel (kan sløyfes)
Syltetøy
Pisk godt sammen egg og sukker og pisk inn kesam. Rør inn havremel og hvetemel tilsatt bakepulver og kanel. Rør inn melken. La røren stå 15 - 20 minutter før du begynner å steke. Er røren veldig tykk så spe med litt melk, men vil du ha pannekakene riktig tykke, så beholder du røren slik den er.
Ha litt smør på stekepannen og stek små pannekaker pent gylne på begge sider.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar