tirsdag 23. august 2016

Kylling med søtpotet, chorizo og baconstrø


Enda en alt-i en-form-rett slik som jeg er så veldig glad i, den passer seg "nesten" selv, når klokken på ovnen plinger er maten ferdig og det er bare å sette hele formen på bordet, her er alt inklusive.
Denne kyllingen er ekstra smakfull i og med at den har ligget et par timer i marinade, det er ikke nødvendig, men du verden for en forskjell i smak, så det vil jeg absolutt anbefale.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2-3 kyllingfileter i biter eller tilsvarende med kyllinglår
Ca. 50 gr chorizopølse i biter/skiver
 1 liten søtpotet eller halvparten av en stor
1 løk
2 - 4 poteter i båter
2 fedd finhakket hvitløk
4 - 5 skiver sprøstekt bacon
Salt - pepper
Frisk timian
God olje/smør

MARINADE:

1 ss friskrevet timian uten stilker
1/2 dl hvitvin 
1 ss presset sitron
2 ss olivenolje
2 ss soyasaus
1 ss balsamicoeddik
1 stor ts honning
1/2 ts chilipulver

Ha alle ingrediensene til marinaden i en plastpose. Ha gjerne en plastpose utenpå den andre slik at du er sikker på at det ikke lekker. Bland alt ved å riste på og gni på posen før du legger i kyllingen. Snu og klem på kyllingen i posen slik at det blir marinade på alle bitene. Legg posen i en skål og sett skålen i kjøleskapet i 2 - 4 timer og det gjør ingen ting om kyllingen blir liggende lengre enn 4 timer i marinaden.


Skrell løk, hvitløk og poteter, hakk hvitløken, del poteter og løk i båter som legges i en ildfast form. Ringle over litt god olje, strø på frisk timian og salt /pepper. Sett formen i stekeovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Mens potetene står i ovnen tar du  kyllingbitene ut av marinaden, tørk litt med et kjøkkenpapir og stek de lett i litt smør olje til de får litt brunfarge, de behøver ikke være gjennomstekt da de skal i stekeovnen etterpå. Legg kyllingbitene sammen med søtpotetene i formen med grønnsakene og la det stå i ovnen ca. 15 minutter til. Imens steker du chorizobitene raskt på stekepannen og legger de over i formen i stekeovnen, du kan godt helle over det fettet som blir på stekepannen etter at du har stekt chorizo, det gir veldig god smak. Vend på innholdet av formen innimellom, og kjenn med en spiss kniv om potetene er ferdig, er potetene litt harde enda, så la formen stå 5 - 10 minutter til. Stek bacon og sett til sides. Formen serveres varm med sprøstekt bacon over og med en frisk salat.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar