torsdag 1. september 2016

Avocadosmørbrød med posjert egg


Avocadosmørbrød er både sunt og godt, og blir mere og mere populært, avocado smaker godt sammen med mange andre typer pålegg som spekemat, laks og diverse oster. I dag har jeg laget avocadosmørbrød med posjert egg, det vet jeg er mange som ikke er helt konfortabel med, men egentlig er det såre enkelt. Skal innrømme at det ser litt skummelt ut med det samme man slipper egget ned i vannet, men det går helt greit og skulle man være uheldig en gang er det ikke det verste som kunne skje, det er bare å prøve på nytt.


DU TRENGER TIL 2 SMØRBRØD:

2 skiver godt grovt brød
Ca. 1 ss smøreost med krydder eller urter
1/2 stor avocado i tynne skiver
Salt - pepper
2 egg


Smør skivene med smøreost, del avocadoen og skjær halvparten i tynne skiver,som legges på skivene, dryss på litt salt og pepper.
Fyll en kasserolle halvfull med vann, det bør være ca. 1 1/2 liter, kok opp vannet og når det koker tilsetter du ca. 1 ss eddik og litt salt. Knekk eggene du skal posjere i hver sin lille skål eller kopp. Når vannet fosskoker bruker du en sleiv og rører rundt i vannet til du får en virvel, senk varmen på kokeplaten og før skålen med egget ned i vannet og hold det der et øyeblikk før du slipper ut egget. Gjør det samme med neste egg. La eggene posjere i ca. 3 minutter da er de faste og fine, men med en perfekt flytende plomme. Ta opp eggene med en hulsleiv, jeg synes fiskespaden er best, legg eggene på et rent klede eller kjøkkenpapir et øyeblikk før de legges på smørbrødet. Bruk en skarp kniv til å stikke hull på plommen ved servering.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar