torsdag 22. september 2016

Blåbærmuffins med yoghurt


Disse muffinsene er raske og tilberede, smaker godt, og kan puttes i fryseren. I denne oppskriften er smøret byttet ut med olje og yoghurt, jeg har brukt frosne blåbær som fyll, men du kan bruke andre frosne bærtyper, det er heller ingen ting i veien for at du kan bruke stivt syltetøy eller friske bær.


DU TRENGER TIL 12 - 14 MUFFINS:

2 1/2 dl yoghurt naturell (mager type)
1 dl rapsolje
2 egg
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
280 gr hvetemel
150 gr brunt sukker
Ca. 200 - 250 gr frosne bær
Havregryn til topping
Muffinsformer


Bruk en håndmikser eller en liten kjøkkenmaskin og pisk sammen olje, yoghurt, vaniljesukker og egg. Bland sammen hvetemel, bakepulver og sukker i en skål. Vend forsiktig sammen begge  blandingene uten å røre for mye. Legg en skje røre i muffinsformene, så en teskje bær og en skje røre over bærene. Strø litt havregryn på toppen.
Stek muffinsene ved 180 rader i ca. 20 - 25 minutter, kjenn med en kakenål om muffinsene er ferdig etter 20 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar