mandag 26. september 2016

Rosmarinkylling med fetaost


Det er ikke så mye forberedelse til denne kyllingretten, mesteparten av tiden tilbringer den i stekeovnen. Kyllingen får en frisk smak av sitron, den blir mør og er en veldig god hverdagsrett. Lag gjerne dobbelt porsjon det er supert å lage en salat eller wok av restene.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

4 kyllinglår
2-3 sjalottløk i båter
Saft og cest av 1/2 sitron
God olivenolje
Salt - pepper
3 - 4 kvaster frisk rosmarin eller så mye du vil
Fetaost til å smuldre over
Masse friske urter hvis du har


Skyll og tørk kyllinglårene og legg de i en ildfast form sammen med sjalottløk. Ringle over god olje, sitronsaft og rasp over sitroncest. Strø på salt og pepper og legg på rosmarinkvaster. Sett formen i stekeovnen på 200 grader og la den stå i ca. 35 minutter. Ta den ut og smuldre over fetaost, sett formen i stekeovnen igjen i ca. 10 minutter.
Klipp over friske urter hvis du har. Kyllingen serveres med nudler, pasta , salat eller bakte grønnsaker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar