mandag 12. september 2016

Høstpanne med epler


Bruk og nyt alle de fantastiske rotfruktene som du får i butikkene nå, bruk de til suppet, som tilbehør, egne retter eller som jeg har gjort i dag, laget en ovnspanne med pølser og masse rotfrukter. Denne ovnspannen har masse sødme fra dressingen med honning og rødvinseddik, og fra rotfrukter og eple selvfølgelig. Du kan bytte ut de grønsakene jeg har brukt med andre rotgrønnsaker.

DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:
I
1 stor rødløk i tynne båter
3-4 gulrøtter av de mangefargede i skiver
2-3 poteter i båter
1 bit sellerirot i biter
1 persillerot i skiver
2 syrlige epler i båter
3 - 4 kjøttpølser
DRESSING:
2 ss rødvinseddik
1 - 2 ss flytende honning
3 ss olivenolje
1/2 ts timian
Salt og pepper


Del opp alle ingrediensene og pisk sammen dressingen. Ha alle grønnsakene og potetbåtene i en ildfast form, ringle over dressingen og sett formen i stekeovnen på ca. 200 grader i ca. 25. minutter. Ta ut formen og bland inn pølseskiver og eplebåter, sett formen tilbake i stekeovnen og bak videre i ca. 10 - 15 minutter, kjenn med en spiss kniv om alt er ferdig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar