søndag 11. september 2016

Bakte grønnsaker


Nå er tiden her til å servere noe fargerikt og godt som tilbehør til middagen, Alle rotgrønnsaker kan bakes på denne måten, grønnsakene blir sødmefylte og fantastisk gode. En slik form med fargerike vitaminrike grønnsaker passer til det meste, og gentlig er høstens grøde så god at den kan spises alene. Vi hadde denne formen som tilbehør til kjøttpudding i dag, vi spiste opp rubbel og bit av grønnsakene mens det ble kjøttpudding til overs.

TIL DENNE GRØNNSAKSFORMEN BRUKTE JEG:

1 rødløk i båter
2 gulrøtter, en gul og en rød i små biter
1 stor potet i båter
1 polkabete i båter
1 gulbete i båter
1 nepe i båter
Salt - pepper
1 ts timian 
Olivenolje

Rens og del alle grønnsakene og del i båter eller biter.Ringle litt olivenolje i en ildfast form og legg i alle grønnsakene. Ringle litt olje over grønnsakene og strø på salt, pepper og timian. Bruk to skjeer og vend rundt på innholdet i formen slik at det blir krydder og olje på alle bitene. Sett formen i stekeovnen ved 200 grader i 20 - 25 minuter. Bruker du søtpoteter, trenger de kortere tid i ovnen, så de kan legges i etter 10 - 15 minutter, det samme kan du gjøre med små tomater også. I stedet for timian, kan du bruke rosmarin eller et annet krydder du liker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar