mandag 5. september 2016

Eltefrie rundstykker med gresk yoghurt og solsikkefrø


Det er igrunnen bare gøy å bake rundstykker når det er så enkelt og lettvint, ikke er det noe rot som følger med heller. Disse rundstykkene røres bare sammen med en slikkepott eller en sleiv, heves, tas ned på bakebordet og deles opp til rundstykker og legges på stekeplaten, og med yoghurt i baksten får du også en saftig og god bakst.


DU TRENGER:

2 dl grov rug
2 dl fin rug
1 dl havregryn
1 1/2 dl havremel ( eller tilsvarende rug)
1 dl solsikkefrø
1/2 pk tørrgjær 
1 ts salt
1 stor ss honning
8 - 9 dl hvetemel
2 dl gresk yoghurt
Ca. 5 dl lunkent vann


Ha alt det tørre i bakebollen sammen med yoghurt og honning. Rør inn vannet. Tilsett mere mel eller vann slik at du får en litt løs, klissete deig, men ikke så løs at den "flyter" utover. Dekk til deigen med plast, og la den stå lunt til heving. Deigen hever ikke så mye som en vanlig gjærdeig, men når du ser at deigen liksom bobler er den ferdig, men den kan godt stå lengre. Ha godt med mel på bakebordet og brett deigen sammen noen ganger, bruk slikkepotten eller en deigskrape. Strekk deigen ut i lengden, og del opp passe store rundstykker. Sett rundstykkene på bakepapirkledd stekeplate og la de etterheve. Pensle gjerne med litt lunkent vann, og strø med solsikkefrø eller det du har forhånden. Stekes ved 200 grader i ca. 13 - 15 minutter.


3 kommentarer:

  1. Ser og høres veldig gode ut! Hvor lenge skal de heve? Og kan man eventuelt lage røren om kvelden og på den heve over natten?

    SvarSlett
  2. Lagde disse i går, mine stod til heving i 21/2 time og 30 min til etterheving på stekebrettet. Du ser når det "bobler" litt på overflaten. Du kan godt lage deigen om kvelden og bake om mornngen, bruk da litt mindre enn 1/2 pakke gjær

    SvarSlett
  3. Ser det mangler et mellomrom i svaret jeg gav deg, det skal være 2 1/2 time

    SvarSlett