fredag 16. september 2016

Varmt høstsmørbrød med bacon, pære og speilegg


Det er ikke til å komme forbi - høsten er her, slutt på grilling og uteservering og over til stearinlys og høstfarger. Jeg er ikke så lei meg, jeg liker høsten, det er den tiden på året man skal realisere alle de gode ideene som har kommet flygende gjennom sommeren. Jeg har fått mange ideer når det gjelder mat og mange ideer når det gjelder andre ting. Her er en ide som er realisert når det gjelder mat.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

4 skiver grovt rugbrød
Ca. 200 gr sopp i skiver
1 liten rødløk i tynne båter
2 gulrøtter i biter
2 store poteter i biter
1 persillerot eller pastinak
1-2 faste pærer i terninger
1 lite eple i terninger (kan sløyfes)
Ca. 100 gr bacon i terninger
8 - 10 småtomater delt i to
Pepper
4 egg
Smør/olje til steking
Vårløk og reddiker til pynt


Rens gulrøtter, potet og persillerot, kutt alt i små biter og kok de nesten myke i litt lettsaltet vann. Stek sopp og bacon og sett de tilside. Ha litt smør/olje på stekepannen og tilsett poteter og grønnsaker. Stek dette lett på middels varme og tilsett pære og eple. Når dette begynner å ta litt farge, blander du inn stekt  sopp og bacon, og delte småtomater, dryss over pepper, og bland det hele godt dammen. 


Legg rugbrødskivene på tallerknene og fordel innholdet fra stekepannen på skivene. Topp med speilegg og pynt med finkuttet vårløk eller gressløk og noen tynne skiver reddiker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar