lørdag 10. september 2016

Kyllinggryte med bacon og sopp


En kyllinggryte med kraftig og god smak av krydder og appelsin. En gryte som er super å servere når du venter gjester, lag gryten dagen i forveien, den blir enda bedre etter en natt i kjøleskapet. Gryten serveres med ris, pasta eller en god salat og godt brød.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

1 hel stor kylling eller tilsvarende med kyllingfileter
Olje/smør til steking
Salt - pepper
1 ts timian
1 ts rosmarin
2-3 ss tomatpure´
Ca. 3-4 dl vann
1 terning hønsebuljong
Ca. 150 gr champinjonger
1 stor grovhakket løk
Ca. 1 pakke bacon i biter
Revet skall av 1 appelsin


Surr løken i smør/olje til den blir blank og myk, del baconet i biter og stek det til det er gyllentbrunt. Ha løk og sopp i den gryten som du skal lage retten i. Del soppen i litt store biter og stek de raskt på stekepannen og ha de deretter i gryten sammen med løk og bacon. Del opp kyllingen i passende biter, strø på salt og pepper og stek kyllingen i smør/olje på stekepannen, det behøver ikke være helt gjennomstekt. Legg kyllingbitene i gryten. Tilssett tomatpure´, vann, buljongterning og krydder. La gryten småkoke i 10 - 15 minutter, rasp over appelsinskall (pass på at du rasper bare det gule), kok opp, smak til med evnt. mere krydder  og la gryten småkoke i 5 minutter til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar