På denne måten blir kyllingen saftig og får en fantastisk god smak av marinaden den ligger i. Vi spiste denne kyllingretten med ovnsbakt potet og grønnsaker i dag, men ris passer godt til og gjerne sammen med en god saus eller dressing smakt til med lime eller sitron.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
4 store kyllinglår eller 8 hvis de er små
Sesamfrø
Olje til formen de skal stekes i
MARINADE:
1/2 dl rapsolje
2 ss flytende honning
1 ss vineddik
1 ts dijonsennep
Klype chilipulver
Litt salt og pepper
Bland alle ingrediensene til marinaden i en dobbel plastpose. Ta skinnet av kyllinglårene og legg de i marinaden, gni litt rundt på innholdet slik at det blir marinade på alle kyllinglårene, legg posen i en skål og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer og helst lengre. Ta kyllinglårene ut av marinaden, legg de ferdig marinerte kyllinglårene i en ildfast form med litt olje i bunnen og dryss over kyllinglårene med sesam. Sett formen i stekeovnen på 200 grader og stek i ca. 35 - 45 minutter alt etter hvor store kyllinglår du bruker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar