fredag 2. september 2016

Kyllinglår med sesam


På denne måten blir kyllingen saftig og får en fantastisk god smak av marinaden den ligger i. Vi spiste denne kyllingretten med ovnsbakt potet og grønnsaker i dag, men ris passer godt til og gjerne sammen med en god saus eller dressing smakt til med lime eller sitron.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

4 store kyllinglår eller 8 hvis de er små
Sesamfrø
Olje til formen de skal stekes i
 
MARINADE:
 
1/2 dl rapsolje
2 ss flytende honning
1 ss vineddik
1 ts dijonsennep
Klype chilipulver
Litt salt og pepper


Bland alle ingrediensene til marinaden i en dobbel plastpose. Ta skinnet av kyllinglårene og legg de i marinaden, gni litt rundt på innholdet slik at det blir marinade på alle kyllinglårene, legg posen i en skål og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer og helst lengre. Ta kyllinglårene ut av marinaden, legg de ferdig marinerte kyllinglårene i en ildfast form med litt olje i bunnen og dryss over kyllinglårene med sesam. Sett formen i stekeovnen på 200 grader og stek i ca. 35 - 45 minutter alt etter hvor store kyllinglår du bruker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar