tirsdag 6. september 2016

Gratinerte kjøttboller i tomatsaus


Saftige nydelige kjøttboller i en fantastisk god tomatsaus med ost på toppen, og i tillegg gratinert i stekeovnen - bedre blir det ikke. Både kjøttboller og tomatsaus kan lages på forhånd, lag gjerne en stor porsjon både av kjøttboller og av tomatsaus, det holder seg fint i fryseren. Som tilbehør, pasta eller potetmos.

DU TRENGER TIL KJØTTBOLLER:

Ca. 600 gr karbonadedeig/kjøttdeig eller en blanding
2 finhakkede sjalottløk
2 egg
1 ss potetmel
2 ss revet parmesan
Ca. 1/2 -1 dl vann eller melk
Salt - pepper
Liten klype chilipulver
Ca. 1 ss finhakket persille (kan sløyfes)
Smør/olje til steking

Ha karbonadedeig i kjøkkenmaskinen eller bruk rene hender. Tilsett potetmel, finhakket løk, parmesan, pepper og chilipulver og rør sammen, tilsett egg, og spe med vann, tilsett salt tilslutt. Rør godt. Lag små kjøttboller, bruk en liten skje dyppet i kaldt vann og stek kjøttbollene pent brune i smør/olje på stekepannen. Selv tar jeg ofte en snarvei og legger bakepapir på et stekebrett , legger på kjøttbollene og setter de i stekeovnen på 200 grader i ca 8 - 10 minutter.


TOMATSAUS:

1 finhakket liten løk
1 finhakket middels stor gulrot
1 fedd finhakket hvitløk
2 ss olivenolje 
1 boks finkakkede hermetiske tomater
1 ss balsamicoeddik
1 stor ts pesto eller ca. en håndfull finhakket basilikum
1 klype sukker
Salt - pepper
Ca. 50 gr mascapone 
Vann
3 - 4 ss revet parmesan

Ha olivenolje i en kasserolle og surr løk, gulrotbiter og hvitløk til løken er blank og myk. Tilsett de hermetiske tomatene, balsamicoeddik, pesto, sukker og litt salt og pepper og la dette småkoke i ca. 20 - 25 minutter. Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt, tilsett mascapone og vann til passende konsistens, sausen skal være litt tykk. Smak til med mere sukker, salt eller pepper.
Legg kjøttbollene i et ildfast fat og hell over tomatsausen. Topp med  parmesan, sett i stekeovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar