mandag 19. september 2016

Knasende sprø knekkebrød med solsikkekjerner


Det er jo veldig enkelt å lage knekkebrød selv, og når du først har blitt vant til disse sprø tynne godsakene så er det vanskelig å  begynne med kjøpeknekkebrød igjen. jeg varierer en del med rug, havre, og diverse frø, slik blir det variasjon i kosten også.

DU TRENGER TIL 3 PLATER:

160 gr havremel
130 gr havregryn
120 gr solsikkekjerner
70 gr linfrø
70 gr sesamfrø
1 ts salt
 6 - 7 dl vann


Vei opp og rør sammen alle ingrediensene. La røren stå i 10 - 15 minutter før du fordeler den på 3 bakepapirkledde stekeplater. Bruk en slikkepott dyppet i kaldt vann og bre røren tynt og jevnt utover. Sett alle tre stekebrettene i stekeovnen samtidig på varmluft ved 150 grader i 25 minutter. Ta ut ett og ett brett og del opp i passe ruter før du setter stekebrettene tilbake i ovnen. Reduser varmen på stekeovnen til 140 grader og stek videre i 50 - 60 minutter. Avkjøles på rist, og legges i tett boks eller glass når de er avkjølt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar