torsdag 15. september 2016

Jordbærmarmelade med balsamicoeddik og sort pepper


Dette er marmeladen for deg som liker å eksperimentere litt, ikke for det at dette er et så stort eksperiment, det gjelder egentlig bare om å smake seg frem. Marmeladen er nydelig, og den "biter" litt, men sterkhetsgraden er det du selv som  må smake deg frem til.  Marmeladen er nydelig til scones, på grovbrødskive og på boller.

DU TRENGER:

Ca. 1 kg jordbær
Ca. 250 gr sukker
7-8 ss balsamicoeddik
1- 3 ts malt sort pepper


Ha bær og en del av sukkeret i en kasserolle. Kok sakte opp og la det koke i ca. 10 minutter. Smak på marmeladen og tilsett mere sukker hvis du synes det er for lite søtt. Jeg brukte stavmikser slik at jeg fikk en marmelade med lite hele bær, men det er en smakssak. Kok opp igjen hvis du har tilsatt mere sukker og skum av på toppen. Tilsett balsamicoeddik og pepper, kok opp slik at smaken særlig på pepperen kommer frem før du tilsetter mere. Her er det at du må smake deg frem. Jeg tilsatte ca. 8 ss balsamicoeddik og 2 ts pepper.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar