Skikkelig lettvint og god klubbmat eller som familiemiddag til hverdag eller helg, denne enkle kyllingretten passer til det meste, den er rask å tilberede, mye kan gjøres ferdig på forhånd, og det er enkelt å doble ingrediensene hvis du skal lage mat til mange.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
3-4 store poteter
Ca. 1 dl melk/fløte
Ca. 1 dl melk/fløte
1 ss smør
1 eggeplomme
Salt - pepper
1 liten grovhakket løk
2 kyllingfileter i biter/strimler
2-3 vårløk i tynne ringer
Ca. 2 dl creme fraiche (gjerne den lette varianten)
1/2 dl kremfløte
1/2 -1 ss kyllingfond (eller terning)
1/2 ss soyasaus
1/2 - 1 ss rognebærgele (eller ripsgele)
(Har du ikke gele så smak deg frem med litt honning)
1/2 ts rosmarin
Salt - pepper
Smør/olje
Kok potetene uten salt. Mens potetene koker steker du kyllingbitene pent brune og setter de tilsides. Ha litt smør/olje på stekepannen eller bruk en gryte, surr løken og vårløk til de begynner å bli myke, tilsett rosmarin og hell over creme fraiche, kremfløte og la dette surre sammen et par minutter mens du smaker til med soya, kyllingfond, salt, pepper, gele. Tilsett kyllingbitene og la dette koke seg sammen noen minutter før du heller kyllingepannen over i en ildfast form. Mos potene, tilsett smør og spe med melk/kremfløte og til slutt rører du inn eggeplommen. Smak til med salt og pepper. Ha potetmosen i en sprøytepose og sprøyt potetmosen rundt kantene på formen men kylling. Sett formen i stekeovnen på 220 grader og la formen stå til potetene får litt farge, ca. 15 minuter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar