lørdag 17. september 2016

Lammekjøtt med grønnsaker i ovn


Ingen ting er som det norske lammekjøttet, det har en egen smak, er mørt og fantastisk til mange retter og ikke bare får-i-kål og frikasse. Siden det er så mye gode grønnsaker i butikkene på samme tid som det nye fårekjøttet kommer, er det helt naturlig at vi kombinerer disse to smakfulle råvarene.
Jeg elsker slik mat som puttes i en form eller gryte og settes i stekeovnen, veldig lite atbeid, og resultatet blir alltid helt supert.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 1 kg lammekjøtt uten ben, noe mere hvis du bruker kjøtt med bein
1 stor eller to små rødløk i båter
2 -3 tykke skiver med sellerirot i biter/strimler
4 gulerøtter i biter (bruk gjerne gulerøtter med flere farger)
3-4 poteter i båter
2 - 3 gulbeter i båter
2-3 hvite beter i båter
2 polkabeter i båter
1 - 2 persillerøtter i tykke skiver
Salt - pepper
1 ss hakket frisk timian eller 1-2 ts tørket timian
1 grønnsaksbuljong
Ca. 3 dl vann, eller en blanding av vann og vin + mere når det trengs
God olivenolje

Vask kjøttet og legg det i en ildfast form, ringle over litt god olje, strø på salt, pepper og timian. Snu og vend på kjøttet slik at olje og krydder blir godt fordelt. Slå på vann og sett formen i stekeovnen ved 200 grader. Snu på kjøttet av ov til og la det stå 35 - 40 minutter til det blir litt brunt. Senk varmen på stekeovnen til 150 grader og legg i løk, persillerot og selleri. Bak/stek videre i ca. 25 - 30 minutter, vend på innholdet innimellom, så tilsetter du resten av grønnsakene og potetene, ringle litt god olje over grønnsaker og poteter, vend rundt på innholdet og bak/stek videre til poteter og grønnsaker er ferdig. Husk å snu på innholdet i formen av og til, og du må tilsette mere vann/vin innimellom.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar