torsdag 30. juni 2016

Horn med bringebær og vaniljekrem


Dette var veldig kjekt å bake, enkel deig, lett å bake ut og ikke minst disse små hornene smakte aldeles nydelig - det blir ikke siste gang disse godbitene bakes her i huset.  Deigen kan settes med kald væske og heves over tid, eller bruk lunken væske og deigen heves på ca. 1 time. Jeg brukte kald veæke og hevetiden ble ca. 5-6 timer på kjøkkenbenken. Av denne porsjonen blir det 24 små eller 16 litt større horn. Selv synes jeg det er lettere å fylle hornene når de ikke er så små. Har du ferske bringebær er det veldig fint å bruke det, men du kan bruke litt bringebærsyltetøy eller frosne bær som er tint.


DU TRENGER:

25 gr gjær
2 dl melk/fløte
2 eggeplommer
Klype salt
1/2 dl sukker
6 dl hvetemel
100 gr mykt smør
FYLL:
Vaniljekrem
Bringebær
Egg til pensling


Rør ut gjæren i melk/fløte, tilsett eggeplommer, salt, sukker og nesten alt melet. La kjøkkenmaskinen gå på middels hastighet og tilsett smøret litt etter litt til alt er godt arbeidet inn i deigen. Er deigen litt bløt, tilsetter du litt mere hvetemel. Dekk deigen med plast og sett til heving. Når deigen er ferdig hevet, deler du deigen i to like store deler, og kjevler hver del ut til en rund leiv ca 35 cm i diameter og del hver leiv i 8 eller 12 like store snipper. Legg en liten klatt vaniljekrem og et bringebær eller litt syltetøy på den breieste delen av snippene og rull sammen. Legg de små hornene på bakepapirkledd bakeplate og sett de lunt til etterheving i ca. 30 - 40 minutter. Pensle med sammenpisket egg og stek ved 210 grader i ca. 7-8 minutter. Avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar