mandag 20. juni 2016

Knekkebrød med havremel


Det er virkelig raskt å lage knekkebrød på denne måten, og resultatet blir kjempegodt, et smakfullt og knasende sprøtt knekkebrød som inneholder grovt mel og havregryn. Legg de ferdige avkjølte knekkebrødene i en tett boks eller et glass med tett lukking og du har noe godt å kose deg med om det er til frokost, lunsj eller når som helst ellers på dagen. Bruk knekkebrødet til snacks med en god dipp, eller hvis du lager det ekstra tynt, bruk det som flatbrød.


DU TRENGER:

3 dl havregryn
3 dl havremel
1 dl grov rug
1 dl knuste linfrø
1 dl sesamfrø
2 ss chiafrø
1 ts salt
6 dl vann


Mål opp alle ingrediensene og bland alt sammen i en bakebolle med en sleiv, rør godt slik at alt er skikkelig blandet. La røren stå og hvile/svelle i ca. 10 minutter. Dekk 2-3 stekebrett med bakepapir, fordel røren utover. Bruk en slikkepott dyppet i kaldt vann så går det veldig greit. Jeg fikk nesten tre fulle plater av denne porsjonen, men da er knekkebrødene veldig tynne. Sett stekeovnen på 150 grader varmluft og sett inn alle platene samtidig. Stek i 10 minutter, ta ut en plate av gangen og del
opp i ruter enten med kniv eller bruk et pizzahjul. Sett platene inn i stekeovnen igjen og stek i 20 minutter, da bytter du plass på platene i stekeovnen og steker videre i 20 minutter. Mine knekkebrød er ferdige etter 40 - 50 minutter, men lager du knekkebrødene litt tykkere, vil du nok måtte bruke lengere steketid. Ta ut et brett og kjenn på knekkebrødet om det er sprøtt, hvis ikke så stek lengre.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar