fredag 3. juni 2016

Melondessert med granateple og lime kesam


Granateple består av mange små frø som er omgitt av en rød saftig kjerne, saften av disse kjernene blir brukt til medisinske formål og fra gammelt av ble granateplene kalt en hellig frukt, da antall stener visstnok var det samme som lover i Moseloven altså 613. Granatepletreet er et vakkert  lite tre med nydelig orange blomster og frukten er nok mere brukt i sydligere land der den vokser, enn her hos oss. Granateple er en frukt med veldig mange gode vitaminer og næringsstoffer som vitamin A, C, D, B12, B6, jern, kalsium og magnesium. Granateple er nydelig i fruktsalat, og i dag har jeg blandet granateple med melon, som ble en lett og velsmakende dessert.


DU TRENGER:

Melon i biter, gjerne to sorter
Frø fra 1 granateple
LIMEKESAM:
2 dl kesam
1 stor ts honning
Raspet skall av 1 lime


Del melonen i biter, del granateplet ved å kutte av toppen og bunnen av skallet, skjær forsiktig fra bunn til topp i skallet på hver begge sider av frukten, del frukten forsiktig i to og "vreng" frøene ut. 
Bland kesam med honning og raspet lime. Smak til. Dette blir en frisk og velsmakende dessert med veldig få kalorier.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar