mandag 20. juni 2016

Blåbærmarmelade uten sukker (Lavkarbo)


Det er mange grunner til å være forsiktig med sukker, ikke bare de som lever på en lavkarbodiett elle de som lever med diabetes, men de kan være greit for de fleste å minske på sukker inntaket. Her kommer oppskriften på en blåbærmarmelade som smaker godt og ikke  er den "flytende" heller. Denne marmeladen er helt nøytral, men har god smak av blåbær, man kan tilsette for eks. litt vanilje eller kanel og få en litt mere spesiell smak på marmeladen. Jeg har brukt en pakke frosne blåbær, men bruk ferske hvis du har det.


DU TRENGER:

400 gr frosne blåbær
1/2 dl vann
60 gr sukrin
1 1/2 - 2 dl chiafrø

 
Hell de frosne bærene i en kasserolle sammen med vann og kok opp. La dette småkoke i ca. 5 minutter før du tilsetter sukrin og kok videre på lav varme i 5 - 10 minutter til. Ta marmeladen av varmen og rør inn chiafrø. Denne marmeladen er ikke så holdbar da den ikke er tilsatt sukker eller noe holdbarhetsmiddel, så det er lurt å lage små porsjoner. Kan fryses.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar