onsdag 22. juni 2016

Grønn omelett med hvitløksbrød og tomatsaus


Dette var en veldig god, enkel og litt annerledes middag, Denne middagen kan du lett lage på rester, og har du ikke rester så har du det meste i kjøleskapet. Til hvitløksbrødet kan du bruke daggammelt brød, det blir sprøtt og velsmakende under grillen eller på sterk varme i stekeovnen. Selvfølgelig kan du lage bare selve omeletten og sløyfe tomatsaus og hvitløksbrød, men det var skikkelig godt sammen.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

3-4 vårløk
Liten pose babyspinat eller tilsvarende frossen spinat
1/2 liten finhakket løk
Ca. 1 1/2 dl frosne erter
1 liten boks mais
2-3 ss finrevet parmesan
4 egg
Salt - pepper
3-4 ss vann
Smør/olje


TOMATSAUS:

1/2 finhakket løk
1 finhakket fedd hvitløk
Olje
1 ss tomatpure
Klype cayennepepper
Liten boks hakkede hermetiske tomater
Salt - pepper
Klype sukker

HVITLØKSBRØD:
Tynne skiver brød
3-4 ss olivenolje
1 fedd finhakket hvitløk 


Begynn med tomatsausen ved å surre løk og hvitløk i litt olje. Tilsett cayennepepper og tomatpure og la dette få surre med et par minutter. Spe med hermetiske tomater, kok opp og kjør sausen glatt med en stavmikser, smak til med salt, pepper og sukker. Vil du ha tomatsausen litt mere "hot" så smak til med litt chili. Sett tomatsausen tilside til resten av maten er ferdig.
Kutt opp løk og vårløk, ha litt smør/olje på stekepannen og surr løk, vårløk, og spinat til alt er mykt. Tilsett frosne erter og mais, bland godt. Pisk sammen egg, vann og salt /pepper og hell eggeblandingen over grønnsakene. Sett lokk på stekepannen, slå ned varmen og la omeletten stå til den stivner. Bland sammen finhakket hvitløk og olivenolje og smør/drypp det over de tynne brødskivene. Sett skivene under grillen i stekeovnen til de blir helt sprø og litt brune. Omeletten serveres varm med sprø hvitløksskiver som dyppes i varm tykk tomatsaus.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar